Belbin Test

Geld verdienen dankzij zelfvertrouwen!

Deel artikel

Bij het managen van een bedrijf komt meer kijken dan alleen maar op een kantoor zitten en verwachten dat de mensen die je hebt aangenomen het werk wel ‘even’ voor je doen. Als verantwoordelijke voor het personeel is het belangrijk de talenten van het personeel optimaal te benutten. Ook is het nodig deze talenten op te zoeken en te ontwikkelen door voortdurende opleidingen en trainingen aan te bieden. Doordat de personeelsleden voortdurend aangesproken worden op het vertrouwen in de kennis en kunde die ze hebben, en doordat het personeel gestimuleerd wordt die kennis en kunde uit te breiden bereik je niet alleen een betere motivatie, de personeelsleden zullen ook meer zelfvertrouwen krijgen.

En door het zelfvertrouwen van je personeel zal je bedrijf als geheel beter overkomen op de klanten. Daardoor kan het bedrijf snel veel geld verdienen zonder teveel stress te veroorzaken.

Wederkerigheid

Het personeel is niet alleen afhankelijk van het werk dat jij hen biedt, jij bent ook afhankelijk van je personeel. Om de voortdurende groei van het bedrijf de waarborgen moet er een relatie ontstaan die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. De personeelsleden kunnen hun verantwoordelijkheden nemen, als jij ervoor zorgt de juiste man of vrouw op de juiste plek te zetten. Dat kan betekenen dat er nogal eens geschoven moet worden met mensen. Is die secretaresse een representatieve persoon voor je bedrijf met de vakkennis om met klanten om te kunnen gaan? Misschien kan ze beter gaan werken voor de afdeling verkoop of klantenservice, in plaats van op het directiekantoor.

Natuurlijk zijn dat geen beslissingen die de directeur alleen treft. Overleg met de betrokken personen is daarbij heel belangrijk. Het is namelijk mogelijk dat die secretaresse haar eigen talent niet als zodanig herkent. Dan is het waarschijnlijk dat ze het niet heeft ontwikkeld en dat verdere scholing of opleiding nodig zal zijn. Dan is een investering van het bedrijf en van de medewerker noodzakelijk.

Dat gaat voor iedereen op

Ieder mens heeft keuzes gemaakt in zijn of haar leven. Soms zijn die keuzes duidelijk en werken de talenten van de persoon mee aan zijn ontwikkeling. Soms zijn die keuzes niet helemaal correct en is de hulp nodig van een bedrijf, of bedrijfsleiding, die door een beter overzicht ook een beter zicht heeft op individuele mensen en hun positie binnen het bedrijf.

Door voortdurend te zoeken naar de juiste man, of vrouw, op de juiste plaats, zal het vertrouwen, en vooral het zelfvertrouwen, toenemen en zullen de resultaten, snel veel geld verdienen en personeel met zelfvertrouwen krijgen, al snel te zien zijn.

Gerelateerd nieuws

Beroep

De keuze maken voor een beroep

De keuze maken voor een beroep Wanneer u op zoek bent naar een beroep, zijn er tal van verschillende vacatures waar u uit kunt kiezen.

Zakelijk

Een prettige en veilige werkomgeving creëeren

De Belbin Test is ontwikkeld door de Britse wetenschapper Meredith Belbin, vandaar ook de naam Belbintest. De Britse wetenschappen had veel interesse in groepsgedrag, met